Lyckligtvis finns det flera värdiga ersättare för dig som inte önskar att använda Fiberhusk.
Produkter som du enkelt kan ersätta fiberhusk med:
1. Mandelmjöl
Mandelmjöl är ett glutenfritt, proteinrikt alternativ till vetemjöl. Den kan användas i bakning, som överdrag för fisk eller kyckling, och som förtjockningsmedel för såser och soppor. Mandelmjöl kan användas istället för annat mjöl eller stärkelse eftersom det har samma sammansättning av de tre makronäringsämnena (kolhydrater, fett och protein).
Mandel innehåller mycket hälsosamma fetter som omega 3-fettsyror som är kopplade till bättre hjärnfunktion. Mandel innehåller också några viktiga näringsämnen som kalcium och vitamin E som hjälper till med matsmältningen.
2. Rismjöl
Rismjöl är ett perfekt substitut för vetemjöl när du lagar glutenfri mat.
Glutenfritt ätande blir mer populärt, med många människor som vänder sig till rismjöl som ingrediens i stället för vetemjöl när de lagar mat. En av fördelarna med att använda rismjöl i din matlagning är att det har ett lägre glykemiskt index än vete, vilket betyder att det kan hjälpa till att reglera dina blodsockernivåer.
3. Kokosmjöl
Kokosmjöl är ett hälsosamt substitut för vetemjöl. Det erbjuder många fördelar som att vara glutenfri, hög i fiber och låg i kolhydrater. Detta gör det till ett av de bästa alternativen för personer som är allergiska mot gluten, har celiaki eller behöver gå ner i vikt.
Fördelarna med kokosmjöl:
- Kokosmjöl är glutenfritt och det är rikt på fibrer och lågt i kolhydrater vilket gör det till ett av de bästa alternativen för personer som är allergiska mot gluten, har celiaki eller behöver gå ner i vikt.
- Den är fri från kemiska tillsatser och konserveringsmedel eftersom allt du får är ren, rå organisk kokosnöt!
- Det är också bra för din tarmhälsa eftersom det innehåller laurinsyra som har antimikrobiella egenskaper som kan förstöra dåliga bakterier.
4. Jordmandelmjöl
Jordmandelmjöl är ett glutenfritt, fullkornsalternativ till traditionellt vetemjöl. Det är ett perfekt substitut för personer som har glutenkänslighet eller celiaki, såväl som de som vill ha en hälsosammare livsstil.
Generellt sett tillverkas jordmandelmjöl av mald mandel och kan användas i många olika typer av bakverk där vetemjöl traditionellt skulle användas. Det är även en perfekt ersättare för Fiberhusk.
5. Hasselnötsmjöl
Hasselnötsmjöl är ett glutenfritt, kraftigt förtjockningsmedel som är tillverkat av finmalning av råa hasselnötter.
Hasselnötsmjöl är en glutenfri, spannmålsfri, vegansk och rå ersättning för vetemjöl.
Hasselnötsmjöl har samma konsistens som vanliga brödsmulor och kan användas i alla recept som kräver brödsmulor. Den smakar även hasselnötter när den tillagas. Hasselnötsmjöl är en utmärkt källa till protein, fibrer, enkelomättade fettsyror, fleromättade fettsyror, vitamin E (alfatokoferol), mangan och koppar (procentsatserna är ungefärliga).
Fiberhusk ersättning
Det finns med andra ord flera kandidater som kan ersätta fiberhusk. Listan kan göras ännu längre men de 5 vi precis har listat kommer du att få bäst resultat med.