För dig som är ute efter ett mindre snacks som passar till efterrätten eller bara till kaffet är chokladbollar perfekt. En svensk klassiker som verkligen fungerar för alla. Här i paleo-utförande.
Du behöver
- 12 färska urkärnade dadlar
- 2 dl hela osaltade cashewnötter
- 1 dl kokosflingor
- 4 msk kakao
- 3 msk smält kokosolja
- 1/2 tsk vaniljpulver
- Ca 50 gram hasselnötter till att rulla bollarna i
Så gör du
- Värm ugnen till 200 grader. Rosta de hela nötterna i en form i ugnen. Lägg nötterna i en kökshanduk och gnugga lite så att skalet går bort. Låt svalna och finhacka.
- Kärna ur och hacka dadlarna grovt
- Mixa cashewnötter till ett pulver i en matberedare/mixer
- Tillsätt sedan övriga ingredienser och mixa till en slät massa som ska gå att forma till bollar, är det för torrt så tillsätt lite extra kokosolja eller lite vatten.
- Rulla degen till små bollar och rulla dem sedan i de rostade hasselnötterna